Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
ARTSAlergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
BOOKAlergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
COOLAlergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
LIFEAlergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
PLAYAlergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
RUNSAlergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
TRIPAlergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
UTILAlergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
INFOAlergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO

Semi de Paris ...experiența adidas Runners pe aleile pariziene

Alergaceala.RO
Alergaceala.RO

/ www.alergaceala.ro

Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO Ambasador /
Ambasador evenimente iRun Bulgaria Alergaceala.ROAmbasador dwMap Dynamic Watch Alergaceala.ROAmbasador Just Draw It!
Alergaceala.RO

Alergaceala.ro / Semi de Paris ...experienta adidas Runners pe aleile pariziene / IonutPetcu.ro

Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Echipa Alergare & Aventură /
Alergaceala.RO  Echipa - Pregătiți de noi experiențe în pași de alergăceală.
Alergaceala.RO
Echipa - Ionuț Alergaceala.RO Echipa - Luiza
Alergaceala.RO
Echipa - Marco Alergaceala.RO Echipa - Gabriela
Alergaceala.RO
Echipa - Diana Alergaceala.RO Alergaceala.RO Echipa

Alergaceala.RO Comunitate /
adidas Runners Bucharest Alergaceala.ROHervis Running Club Bucharest Alergaceala.RONike+ Running Club Bucharest
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Portret /
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO

Alergaceala.RO

Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
10.03.2019
Alergaceala.RO

Runs / Semi de Paris ...experiența adidas Runners pe aleile pariziene

11' Time to readAlergaceala.ROGo Mobile Go Home
Trimite articol prin   Distribuie prin Messenger Distribuie prin Whatsapp

Alergaceala.RO
Allez! Allez! Allez! Recunosc. Nu am avut în plan să vizitez Parisul. Cel puțin... nu în acest an, după experiența ultra din Gran Canaria. Chiar dacă maratonul din aprilie... prezentat frumos (și) aici de Radu de la 321sport poate fi un motiv destul de tentant pentru o minivacanță în pași alergăcioși, știu totuși, nu e un secret, capitala franceză, nu este o locație chiar ieftină.

alergaceala.ro

Poate fi accesibilă totuși, depinde de motivația ta. La începutul lunii februarie aveam deja nivelul Bronze, obținut prin alergările adidas Runners Bucharest, contorizate în Runtastic. Astfel, am fost eligibil la tragerea la sorți pentru unul din cele cinci locuri oferite de adidas Runners Paris pentru semimaraton, parte din festivalul urban de alergare Recode Running.

Acest festival urban are loc la nivel global împreună cu competiții în lunile martie și aprilie. În plus, oferă acces la evenimente exclusive, dedicate doar alergătorilor din comunitățile adidas Runners. Astfel că, la Paris, am avut acces și la clase de yoga, nutriție, creativitate, plus o zonă premium de relaxare cu sesiuni de masaj de recuperare. Puțină exclusivitate, zic!

alergaceala.ro

Opțiunile de zbor și cazare erau destul de limitate. Mai ales la Paris. Capitala franceză trei aeroporturi, iar majoritatea zborurilor de linie te duc la aeroportul Charles de Gaulle, unul din cele mai mari din Europa. Avusesem o experiență prin 2013 cu o escală la limită. Este imens aeroportul, cu trenuri pentru transfer între terminale. Nu aș repeta experiența.

Zborurile către CDG au oscilat în februarie undeva la 150-170 Euro (undeva la 750-850 RON) pentru zborul dus întors per persoană, fie că zburai cu Tarom sau AirFrance. La care mai adăugai un 10-15 Euro pe sens pentru transferul către centru. Cea mai economică cazare tot era undeva la 30 Euro/noapte. Toate în euro după posibilități sau disponibilități.

alergaceala.ro

Mai adaugă și bani de cheltuială pentru mese sau diverse delicii și cumpărături locale. Avantajul era că prindeai zboruri după masă, chiar seara. Astfel în acest caz și (în) ziua plecării mai puteai explora la pas multe din străduțele cochete sau traversând podețele de pe un mal la altul Senei pentru un cadru perfect de imortalizat într-un selfieee.

Aeroportul Orly, nu oferea variante de zbor de la București. Altă variantă low cost era prin Wizz. Aici zborul către aeroportul Beauvais a oscilat undeva între 450-550 RON. Eu l-am prins pe la finalul lunii februarie redus la 378 RON, doar că varianta de zbor era doar dimineața matinal și evident, cu bagaj mic, cât să fie confortabil la pas urban în spate.

alergaceala.ro

Totuși, aeroportul BVA este la aproximativ 65 kilometri de zona urbană a capitalei franceze. Iar cea mai ieftină variantă sigură de transfer era un autobuz express cu linie directă către Porte Maillot la 29 Euro, biletul dus-întors, cumpărat online înainte. Altfel, mai adăugai cinci euro pentru varianta tipărită a biletelor, plus că mai stăteai evident și la coadă.

Mai aveai varianta car sharing prin BlaBlaCar, dar nu am prins o cursă potrivită și nici nu aveam siguranța unei predări centrale, chiar dacă cursele astea erau undeva la șase-șapte euro per sens pentru transfer. Am ales varianta Wizz, chiar dacă știam că ultima zi va fi dedicată doar transferului către casă. Aveam avantajul la dus, fiind în capitala franceză chiar de dimineață.

alergaceala.ro

Debarcarea a fost rapidă, iar autobuzul se preia chiar din curtea aeroportului. Evident, au autostrăzi și deși au fost vreo 65 de kilometri în trei sferturi de oră eram la destinație și pornisem la pas prin oraș. Mai erau doi kilometri de plimbare până la punctul adidas din Champs Elysee unde se ținea festivalul. Dar am avut timp și de câteva cadre cu Arcul de Triumf parizian.

Eram acolo doar sâmbăta și duminica. Astfel, m-am înscris la evenimentele din cadrul Recode Running Festival doar pentru prima zi. Aveam în plan alergarea de grup, clasa de yoga și la una de creativitate. Alergarea de grup, fiind prea din scurt, nu am mai prins-o de dimineață. Așa că am acceptat clasa de yoga și două clase de creativitate cu texte personalizate imprimate.

alergaceala.ro

Clasele de yoga și creativitate erau programate după masă, astfel că am luat-o la plimbare prin oraș. Cazarea era deja asigurată fără costuri la un coleg de muncă detașat în Paris, așa că nu era grabă pentru check-in la cazare. Mulțumesc Ravi și Manoj pentru susținere. Clasa de yoga a fost interesantă, susținută de Keili, instructoare de origine hawaiană, stabilită în Paris.

Am avut parte de relaxare prinsă într-o oră de yoga cu stretching pe acorduri chill. Sesiunile de creativitate includeau caractere pe care le puteai decupa și aranja, ca să îți creezi propriile fraze. Mai apoi le puteai imprima pe tricouri adidas Runners Paris. Cum eram înscris inițial la două clase succesive, în funcție de disponibilitate, am beneficiat de două tricouri personalizate.

alergaceala.ro
Alergaceala.RO
alergaceala.ro

Aveam de alergat duminică un semimaraton. Și nu am mers niciodată un maraton întreg la pas până ce am ajuns la Paris. Deși alergasem deja mai bine de treizeci de maratoane pe asfalt sau deasupra norilor. Plimbarea m-a purtat în șase sesiuni prin diverse locații și am imortalizat în sute de cadre o parte din frumusețea arhitecturală pariziană.

Planul era simplu. Câțiva kilometri înainte, câțiva după competiție. Experiența însă a fost alta. Am mers relaxat un semi sâmbăta și o altă parte, un alt semi de recuperare după alergarea competițională. Detalii despre trasee sunt disponibile pe Strava (pentru cunoscători). Am adunat mai bine de 65 de kilometri de mișcare în treizeci de ore.

alergaceala.ro
Alergaceala.RO
Galeria foto o poţi (re)vedea (și) aici. Alergaceala.RO

Zona expozițională era la vreo opt kilometri distanță. Așa că, era timp și cale lungă. Mă puteam bucura de plimbare urbană. Unele zone erau destul de libere, cu acces pietonal destul de restrâns, ceea ce mi-a oferit cadrul perfect pentru zeci de monumente, fotografiate fără oameni în jur. Iar norii cenușii, dădeau un contrast aparte, fiecărui monument.

Liniștea de pe alei era perturbată de sirenele a zeci de mașini de poliție, ce goneau în direcția mea de mers, puțin mai în față. Era un protest local în desfășurare, cu străzi blocate cu baricade de jandarmi. Am remarcat urme de la proteste anterioare cu multe vitrine vandalizate, cu geamuri sparte. Așa că (poate) măsurile de siguranță luate erau justificate.

alergaceala.ro

Am ajuns la ceas de seară la zona expozițională La Villete. Mai erau vreo trei ore, dar nu era aglomerat. Printre multe altele, mi-am regăsit numele pe panoul de onoare alături de ceilalți aproape patruzeci de mii de alergători aliniați pe liste la start, conform declarațiilor oficiale. Și tricoul tehnic oficial personalizat minimalist cu brandul competiției este foarte fain.

Nu doar ca suvenir. Ci chiar de folosit la alți pași de alergăceală prin vecini. Și chiar dacă a doua zi era promisă meteorologic încruntată și plângăcioasă, confirmată de o ploaie măruntă și nori grei cenușii, până la start deja ploaia se potolise, lăsând alergătorii să se grupeze către zonele marcate în culorile de start, menționate (și) pe numerele de concurs.

alergaceala.ro
Alergaceala.RO
alergaceala.ro

Aproape jumătate de oră înainte de start. Mii de oameni împrejur. Ușor, prin mulțimea nerăbdătoare, am reușit și m-am strecurat după pace(make)rii de la 1h35. Am reușit să plec din culoarul roșu, imediat după elite, chiar dacă se dăduse deja startul de câteva minute. Oricum conta timpul net de pe cip, nu ecoul celui tras cu arma, al elitelor.

După ploi anunțate și nori grei întunecați ne-a iertat Big Boss și ne-a dat soare și ceva vânt nervos tocmai bun pentru pașii competiționali de alergăceală. Pacerii cu ale lor vele, rămăseseră cu valul galben ce urma să plece în următoarele două minute. Erau limita cursei, nu aș fi vrut să mă las depășit de ei. Erau vânătorii mei, iar eu, prada. Așa că... fuuuugi!

alergaceala.ro

A fost sărbătoare în fugă, admirând malurile amorțite ale Senei, impunătorul Notre-Damme, Eiffel-ul sau alte bijuterii arhitecturale dezvăluite la orizont. Organizarea a fost foarte bună, cu puncte de hidratare decente, plasate la cinci-șapte kilometri, cu puncte de distracție colorate în diverse acorduri muzicale, cu voluntari energici și localnici sau turiști voioși.

Povestea alergării a mers mai departe peste granițe alături de aproape treizeci și patru de mii de alergători prezenți la finalul traseului celor douăzeci și unu de kilometri. Eu? M-am bucurat de fiecare kilometru, alergat sprinten după posibilități, purtând cu mândrie tricolorul (și) pe aleile pariziene, îndemnând colegii de fugă la un Aleeez Aleeez și un BonJour Pariiis. Fu fain.

alergaceala.ro
Alergaceala.RO
Galeria foto o poţi (re)vedea (și) aici. Alergaceala.RO

Personal am încheiat oficial semimaratonul cu ceva diferențe de nivel (zice Strava că adunați vreo 180 de metri) la borna lui 1h36'39", un target estimat atins între 1h35 și 1h40, al 3283-lea finalist din toți cei 33843 de participanți care au trecut linia de finish, doar pentru statistici. A fost o experiență de alergare interesantă, parte din echipa adidas Runners Bucharest.

Nu m-am prins în fotografiile celorlalți după linia de finish. Dar, după alergare, am servit un stretching și m-am bucurat de hidratare. Erau aliniați sute de voluntari cu apă, diverse sortimente de băuturi fără alcool, zeci de cutii cu banane. Am primit o geantă foarte frumoasă, personalizată cu logo-ul evenimentului. Dar și medalia de finish, rotundă, colorată, aurie.

alergaceala.ro

Forțat de vântul nervos, mi-am preluat bagajul și m-am lăsat ghidat de voluntari direct la zona exclusivă adidas pentru Pasta Party și masajul de recuperare. Răsfăț. Pastele al dente, cu sosul de roșii, mozzarella și parmezan au fost delicioase. Fructele viu colorate, prăjiturele și clătite franțuzești, alte bunătăți, asortate cu băuturi răcoritoare, toate, au fost la discreție.

Seara de duminică am rezervat-o unei plimbări pe malul Senei. În fiecare oră, turnul Eiffel este pentru cinci minute, invadat de mii de beculețe sclipitoare, ce oferă un spectacol de lumină și culoare. Am prins ora opt în depărtare și ora nouă chiar acolo. Foarte fain. Pentru câțiva cenți îți poți lua un breloc metalic cu turnul sau diverși magneți de frigider personalizați.


Mulțumesc adidas Runners Bucharest pentru papucii de fugă adidas ultraBoost 19, sunt parte din rezultat fără accidentări. Frumoasă medalie, mulțumim pentru cadouri și răsfățul de după... mulțumim adidas pentru activitățile Recode Runners. Modelul poate fi testat de norocoși și la evenimentele de alergare de joi în parcul Herăstrău, evenimente povestite aici.

Sunt relativ ușori. I-am simțit destul de confortabili în alergare. calapodul pare bine conturat, gândit pentru a menține talpa piciorului relaxată. În interior au un meș și un design interesant, decupat în spatele călcâiului, ce oferă stabilitate și suport chiar dacă ieși la pași sprinteni cu ei imediat ce îi așezi în picioare. Și-au atins scopul pentru sesiunea de alergare.

alergaceala.ro

Textura materialului este destul de solidă, chiar asigură o bună ventilație piciorului. Noroc că există și alte variante de culori, nu sunt fan eu culori deschise. Pentru mersul pe jos la zeci de kilometri i-am simțit puțin strâmți pe lateral. Dar nu sunt creați pentru plimbare, ci pentru fugă. Nu uita de cel puțin jumătate de număr extra pentru a evita surprizele neplăcute.

Per total o experiență de alergăceală aparte. Concluzia este că poți vizita Parisul și cu buget redus. Trebuie să ai puțin noroc, să prinzi ofertele bune. Iar, dacă ești ca mine, fan plimbări urbane, vei descoperi cu alți ochi noile teritorii. Ieși. Bucură-te de viață, fie că sunt plimbări sau experiențe de alergăceală. Ocazii sunt, depinde de tine să faci primul pas.

...alergat cu adidas UltraBoost U19 White
...mers la pas cu Kalenji Run Cushion Grup Blue-Neon
...monitorizat prin GPS cu TomTom Spark 3 Cardio


Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Mulțumesc pentru atenție.
Sugestii sau comentarii? Trimite un Mesaje prin Messenger mesaj.

Trimite articol prin   Distribuie prin Messenger Distribuie prin Whatsapp

Alergaceala.RO Citeşte și articolul... See
Alergaceala.RO
#discoverParis #decouvertParis #semideparis #adidasrunners #adidasrunnersParis #adidasrunnersBucharest #runParis #ultraboost #harmoniemutuelle #shareyourhappiness #inspireothers #alergaceala
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO

Alergaceala.RO

Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Translate alergaceala.ro Alergaceala.RO | Alergaceala.ROAlergaceala.RORefresh
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Go Mobile Go Home Alergaceala.ROTermeni și condiții de utilizare Alergaceala.RO enJoy
Alergaceala.RO

Ce citim azi ?
Alergaceala.RO
Poți căuta folosind cuvinte din articolele deja publicate.
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO

See
Alege o secţiune sau vezi toată arhiva.
Alergaceala.RO
Alergaceala.ROAlergaceala.RO Artă urbană
Alergaceala.RO
Inspirație Alergaceala.ROAlergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.ROAlergaceala.RO Stil de viață
Alergaceala.RO
Ritm de fugă Alergaceala.ROAlergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.ROAlergaceala.RO În alergare
Alergaceala.RO
Ediție limitată Alergaceala.ROAlergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.ROAlergaceala.RO BodyShape
Alergaceala.RO
Recomandări Alergaceala.ROAlergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.ROAlergaceala.RO Ultra Balcani
Alergaceala.RO
Ultra Autism Alergaceala.ROAlergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.ROAlergaceala.RO Portret
Alergaceala.RO
2021 AlergacealaAlergaceala.ROAlergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.ROAlergaceala.ROAlergaceala 2020
Alergaceala.RO
2019 AlergacealaAlergaceala.ROAlergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.ROAlergaceala.ROAlergaceala 2018
Alergaceala.RO
2017 AlergacealaAlergaceala.ROAlergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.ROAlergaceala.ROAlergaceala 2016
Alergaceala.RO
2015 AlergacealaAlergaceala.ROAlergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.ROAlergaceala.RO Arhiva
Alergaceala.RO
enJoy Alergaceala.ROAlergaceala.RO

Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO Parteneri /
Club Sportiv Atletic Cluj Alergaceala.ROSport Management Events Alergaceala.ROSmart Races
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
Copyright (c) 2000-2021 Alergaceala.RO enJoy - Toate drepturile rezervate. | | 4.52.10305
Alergaceala.RO
Alergaceala.RO
ArtsAlergaceala.RO|Alergaceala.ROBookAlergaceala.RO|Alergaceala.ROCoolAlergaceala.RO|Alergaceala.ROLifeAlergaceala.RO|Alergaceala.ROPlayAlergaceala.RO|Alergaceala.RORunsAlergaceala.RO|Alergaceala.ROTripAlergaceala.RO|Alergaceala.ROUtil
Alergaceala.RO
ITRA Alergaceala.RO42KM - Alergaceala.ro

Semi de Paris ...experienta adidas Runners pe aleile pariziene - IonutPetcu.ro / Alergaceala.ro

Alergaceala.ro | IonutPetcu.ro - Semi de Paris ...experienta adidas Runners pe aleile pariziene
Alergaceala.RO

Alergaceala.RO